… in zaUpanju

Cenjeni obiskovalci spletišča www.koreninevere.si,

verjamem, da je prav vsak izmed nas poslan v določeno okolje z določenim namenom. In ravno zato obdarovan z vsemi talenti, sposobnostmi, preizkušnjami in posamezniki, ki jih potrebuje za izpolnitev svojega poslanstva.

Izpolnjeno življenje ni pravljica ali prazen ideal. Je želja, ki globoko tli v srcih vseh nas. Je povabilo, zaradi katerega vsak dan znova stopamo na pot, prepleteno z naporom, iskanjem, dvomi in boji, pa tudi z marsičem, kar nas osrečuje in bogati. Je vsakodnevna odločitev, za katero stoji vera, da bomo zmogli.

Vera v nas krepi upanje. Zaradi upanja čutimo, da smo ljubljeni in dragoceni. Opogumljeni in spodbujeni želimo tudi mlademu rodu predati naš zgled prave ljubezni.

Do tu vse lepo in prav, a kaj, ko je naša vera tako krhka. Hitro jo uničijo strahovi, dvomi, občutek nemoči zaradi nepredvidenih situacij ali dogajanja v okolici. Ne čutimo ljubezni in tega, da smo za nekoga dragoceni. Upanje plahni, zaupanje je porušeno. Ne zmoremo dajati pravega zgleda.

Cenjeni bralci: ne bojte se. V svojih občutjih nismo sami. Naše zgodbe življenja so res povsem drugačne, loči nas cel kup nepremostljivih razlik. Klic srca pa je isti: da bi vsak v svojem življenju dosegli izpolnjenost in uresničenost ter svojim najbližjim pomagali na njihovi poti.

Spletna stran, na kateri se nahajate, je namenjena spodbujanju in krepitvi naše vere. Med brskanjem boste našli različna razmišljanja in gradiva, osredotočena na osebno rast v veri, prenos vere v družini ter kako s pomočjo te vere premagovati različne vsakodnevne družinske izzive (predvsem vzgojne in učne). Iz napisanega vzemite le toliko, kot se vam zdi dobro in prav. Bodite pozorni na drobtinice, ki naj vam pomagajo pognati močne in trdne korenine vere, da boste zmogli zgraditi edinstveno in izpolnjeno pot svojega življenja: za upanje in zaupanje prihodnjih rodov.

Vsebine pripravljam in urejam Manica Marolt, prof. razrednega pouka in mama šestih otrok.


Reference:

  • 20+ let izkušenj pri delu z mladimi in njihovimi starši (od tega 15 let poučevanja v osnovni šoli)
  • študentska Prešernova nagrada za diplomsko delo z naslovom Ločitev v sodobni književnosti
  • razvijanje vsebin in spletišča koreninevere.si od leta 2013 (spletišče deluje od 2018)
  • večkratno sodelovanje v oddaji Svetovalnica na radiu Ognjišče
  • sodelovanje v DiŽevi pogovorni oddaji
  • intervjuji za DiŽ, Družina, Iskreni.net, Aleteia
  • pisanje člankov za prilogo Naša družina, spletni portal iskreni.net