Bi rad živel in izrazil ljubezen, pa ne veš kako?

Obstaja rešitev. Odličen priročnik. Imenuje se SVETO PISMO.

To je debela knjiga. Zahtevna za branje. Večkrat tudi kruta.

Nekateri ljudje mislijo, da je Sveto pismo knjiga pravil. Naredi to. Ne smeš tega. Reci to. Obleci ono. Pojdi tja. Moli tukaj. V Svetem pismu je vsekakor zapisanih nekaj pravil. Ta ti kažejo, kako je tvoje življenje lahko lepo in srečno. Ampak bistvo Svetega pisma ni v tem, da v njem bereš kaj je prav in kaj narobe. Sveto pismo govori o Bogu in o tem, kaj je On storil zate.

Spet drugi menijo, da je Sveto pismo knjiga junakov, ki naj bi jih mi posnemali. V Svetem pismu je res nekaj junakov. A večina ljudi, ki jih srečamo v tej debeli knjigi, ni samo dobrih. Marsikdo izmed njih je naredil kakšno napako. Dostikrat namenoma. Potem pa zbežal in se skril. Bog pa ga tudi ob takšnem ravnanju ni pustil samega.

Tretji so mnenja, da gre za pravljico. A Sveto pismo ni pravljica, temveč niz mnogih zgodb. Vzetih iz resničnega življenja. Čeprav je minilo že mnogo let, odkar so bile zapisane, prinašajo veliko modrosti in nasvetov tudi za današnji čas.

Gre torej za zelo napeto pustolovščino o mladem junaku, ki je prišel iz daljne dežele, da bi si pridobil nazaj svoj izgubljeni zaklad. Čeprav je zaradi ljubezni moral celo umreti, pa je konec dober in srečen.

Glavno sporočilo knjige: “Ljubezen nikoli ne mine.”

Sveto pismo je mojstrsko delo človeka in Boga. Vsak delček v njej ti sporoča, da si ljubljen. Brezpogojno.

Vsak stavek te vabi, da tudi sam postaneš del te napete pustolovščine. Kako? Da ljubiš. Boga. Samega sebe. In vse ljudi.

Vabljen k branju in v šolo ljubezni.

vir fotografije: pixabay.com