V boj s korono

Zdi se, da v Sloveniji korona šele zdaj kaže svojo pravo moč. Si tudi ti želiš, da bi se to čudno obdobje že enkrat končalo? Vem, da je tvoj odgovor takšen kot moj.

Zmoreš še verjeti, da se bo to zgodilo kmalu? Ali pa tvoje upanje upada?

Si se že kdaj vprašal, kaj lahko narediš, da bi virus premagal? Verjetno se strinjaš z mano, da ne ravno veliko. Kako le? Nimaš dovolj znanja. Tvojih predlogov naši voditelji tako ali tako ne bi upoštevali. Nimaš čarobne palice …

Toda, če daš na razpolago ti svoj del in jaz svojega, je to bolje kot nič. Če pa zraven povabiš še svojega bratca, sestrico, očka, mamo, dedka, babico …, in na pomoč pokličeš tudi Boga, potem …

Bomo za začetek vsaj razbremenili zdravnike in medicinske sestre, ki se v teh dneh še posebej trudijo, da bi zmogli pomagati vsem, ki potrebujejo njihovo pomoč.

Prepričana sem, da bo prej ali slej nastopil čas brez mask in medsebojne razdalje. Zato je pomembno, da v svojem delovanju vztrajaš. Verjamem, da nas bo naš trud samo še bolj povezal. V sebi pa bomo čutili do sedaj nepoznano moč, ker smo zmogli.

Zato: če ti le zdravje dopušča, vabim tebe in tvojo družino v zavzet boj proti koroni.

Si za akcijo?

V priponki »Zmagi naproti« najdeš list z molitvijo in sedmimi izzivi.

Vaša naloga je, da vsak dan skupaj zmolite molitev za končanje epidemije ter skrbno opravite eno izmed zapisanih nalog. Ja, prav imaš: izzivov se morajo skupaj s teboj lotiti tudi tvoja očka, mamica, bratec, sestrica. Vrstni red si, glede na vaš družinski ritem, določite sami. Ko opravite eno od dejavnosti, jo označi na listu (lahko pobarvaš, narišeš zraven kakšen znak …).

Ker korone v enem tednu najverjetneje še ne bo konec, pa povabljeni, da tudi sami poiščete nove (pozitivno naravnane) ideje, ki bodo vodile v dokončno zmago.

SKUPAJ SMO MOČNI!