Pogoji uporabe

POSODOBLJENI 27. 11. 2021

Nahajate se na spletišču www.koreninevere.si. Njegovo uporabo in vaš dostop urejajo spodaj navedeni pogoji, zato vas naprošamo, da jih pozorno preberete.

Z vstopom na spletišče www.koreninevere.si potrjujete, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji: se z njimi strinjate ter se zavezujete, da jih boste izpolnjevali.

Uporaba spletišča

Spletišče www.koreninevere.si smete uporabljati le za osebne in nekomercialne namene. Vse objavljene vsebine so prosto dostopne obiskovalcem spletišča. Brez predhodnega pisnega dovoljenja oz. pisne odobritve s strani urednice spletišča ni dovoljeno kopiranje, širjenje/privzemanje informacij in idej s strani tretjih oseb.

Poobjavljanje vsebin na sorodnih spletiščih (tako v tiskani, elektronski, video ali audio obliki) in/ali na župnijski ravni brez pisnega dovoljenja urednice ni dovoljeno. Za dogovor pišite na info@koreninevere.si.

Vsebina spletišča

Spletišče www.koreninevere.si je namenjeno vsem, ki želijo živeti in tudi prihodnjim rodovom predati vrednote, izhajajoče iz krščanskih in narodovih korenin.

Vsebine se nadgrajujejo in dodajo, ko dosegajo želeno kvaliteto. Na spletišču www.koreninevere.si ne pričakujte rednega dnevnega in/ali tedenskega dodajanja novih vsebin.

Vse vsebine lahko uporabite le za osebni namen (za družinsko rabo). Brez predhodnega pisnega dovoljenja oz. pisne odobritve s strani urednice spletišča ni dovoljeno kopiranje in širjenje vsebin tretjim osebam (tako v tiskani, elektronski ali audio obliki).

Brez pisnega dogovora z urednico spletišča poobjava vsebin ni dovoljena (velja za vse oblike: tiskana, elektronska, audio ali video oblika). Za dogovor pišite na info@koreninevere.si.

Če vam vsebine na spletišču ne ustrezajo oziroma se z njimi ne strinjate, vam predlagamo, da prenehate z njihovo uporabo.

Gradiva

Spletišče ponuja gradiva. Ta so prosto na voljo v elektronski obliki, za plačilo pa tudi v tiskani obliki. Z naročilom natisnjenih gradiv podpirate razvoj spletišča www.koreninevere.si.

Vsako gradivo smete uporabiti le za oseben namen (za družinsko rabo).

Brez predhodnega pisnega dovoljenja oz. pisne odobritve s strani urednice spletišča ni dovoljeno kopiranje, širjenje naročenega gradiva tretjim osebam oz. poobjava v drugih medijih in/ali na župnijski ravni (elektronski, tiskani, audio, video). Za dogovor pišite na info@koreninevere.si.

Postopek pridobitve tiskanih gradiv

Oddaja naročila: na info@koreninevere.si sporočite vašo izbiro (naslov gradiva, ki ga želite prejeti), število izvodov ter vaše podatke: ime, priimek, naslov, kamor želite prejeti svoj izvod(e).

Naročilo potrjeno: ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izvodov ter naročilo potrdi oziroma z navedbo razloga zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave kontaktira kupca preko elektronske pošte. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca o predvidenem roku dostave.

Predračun in plačilo: ponudnik na tej stopnji izda dokončni predračun. Kupec svoje obveznosti poravna z nakazilom na transakcijski račun. Ponudnik ne bo odpremil blaga, dokler ne prejme bančnega potrdila o plačilu izdanega predračuna.

Prevzem oz. dostava blaga: po prejemu nakazila najpozneje v roku 48 ur (velja za plačila, prejeta med ponedeljkom in petkom), ponudnik gradivo odda na pošti ter pošlje kupcu sporočilo o odpremi.

Načini plačila: ponudnik omogoča plačilo z nakazilom na transakcijski račun ponudnika po predračunu. Ne glede na cene, objavljene na spletni strani, velja cena končnega predračuna, ki ga kupec prejme po elektronski pošti.

POMEMBNO:
KO JE GRADIVO ODPOSLANO NA SPOROČENI NASLOV, VRAČILO VAŠEGA NAKAZILA NI VEČ MOGOČE.

Dolžnosti uporabnikov spletišča

Vsak uporabnik spletišča www.koreninevere.si se obvezuje, da le-tega ne bo uporabljal za nezakonite ali s pogoji uporabe nasprotujoče namene.

Spletišča www.koreninevere.si ni dovoljeno uporabljati na način, ki bi lahko poškodoval, onemogočil, preobremenil ali škodil spletišču ali njegovemu izdajatelju.

Ravno tako ni dovoljeno onemogočanje ali oviranje uporabe drugim uporabnikom.

Prepovedano je pridobivanje nepooblaščenega dostopa do katere koli storitve spletišča , www.koreninevere.si računalniškega sistema, z njim povezanega omrežja ali podatkov o njegovem katerem koli drugem uporabnika.

Prepovedano je pridobivanje kakršnega koli gradiva ali informacij s pomočjo sredstev, ki niso namenoma na voljo v sklopu portala ali izrecno dovoljena za dostop v izjavi o varovanju zasebnosti.

Če je bil dostop do teh podatkov omogočen zaradi napake znotraj storitev portala, prijavo o tej napaki naslovite na: info@koreninevere.si

Spletno komentiranje je onemogočeno.

Varovanje osebnih podatkov

S 25. 5. 2018 je v neposredno veljavo vseh držav članic Evropske Unije stopila Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR), katere glavni namen je dati posameznikom večji nadzor nad lastnimi osebnimi podatki in upravljavcem osebnih podatkov dodati nove zahteve za izvajanje ustreznih varnostnih ukrepov.

Spletišče www.koreninevere.si osebnih podatkov uporabnikov ne zbira. V primeru komunikacije po elektronski pošti urednica tega osebnega podatka (po zaključku komunikacije) ne bo shranjevala in /ali uporabljala za namene nadaljnjega obveščanja o novostih, dogodkih, ipd. Podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani tretjim osebam.

Ponudnik Robert Marolt s.p. (v nadaljevanju ponudnik), ki na spletišču www.koreninevere.si ponuja natisnjena gradiva, ob naročilu izdelkov zbira naslednje osebne podatke:

  • ime in priimek naročnika
  • naslov (ulica in poštna številka, država) naročnika
  • elektronski naslov naročnika
  • dostavni naslov (izbirno)

Zbiranje osebnih podatkov je namenjeno izključno za potrebe izpolnitve naročila (izdelava ponudbe, računa in pošiljanje gradiva) ter izpolnjevanje zakonskih določil glede hrambe računov. Ponudnik osebnih podatkov po zaključku vsakega posameznega naročila ne bo uporabljal za namene nadaljnjega obveščanja o novostih, dogodkih ipd. Podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani tretjim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.

Spreminjanje pogojev uporabe

Urednica spletišča si pridružuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati z naslednjim dnem po objavi na vstopni strani spletišča.