MOJA MALA VELIKONOČNA ZGODBA

Christina Goodings, Celjska Mohorjeva, 2016

Kratka vsebina

Slikanica nam v preprostem jeziku predstavi pomen velike nočI. Jezusa spremljamo od njegovega slovesnega prihoda v Jeruzalem, preko Kalvarije, pa vse do vstajenja – te vesele novice, ki se z našo pomočjo širi tudi danes.

Predlog za branje z majhnimi otroki:

To knjižico pričnemo prebirati že na cvetno nedeljo, nato pa vsak večer od velikega četrtka naprej. A do velike noči ne prebiramo zgodbe v celoti: ustavljamo se na mestih, kjer so opisani dogodki posameznega dne (npr. za veliki četrtek preberemo zgodbo do vključno Judovega izdajstva v vrtu Getsemani). Otroci tako komaj čakajo na naslednji večer (oz. velikonočno jutro), ko sledi nadaljevanje oz. branje zgodbe v celoti, čeprav jo starejši že dobro poznajo. Beremo vedno od začetka.

Po branju …

Najmlajšim otrokom velikonočno skrivnost najlažje približamo skozi sodelovanje pri pripravi velikonočnih jedil ter da jih skupaj odnesemo k blagoslovu. Na velikonočno jutro pa lahko še pred zajtrkom ob prižgani svečki zapojemo velikonočno pesem (npr.: Aleluja, naše veselje ali pa Vstal je kakor je rekel) ter preberemo zgodbo, ki na otroški način predstavi Jezusovo zmago.