Teden družine

 Med 19. in 25. marcem v Cerkvi na Slovenskem poteka že tradicionalni teden  družine. Čeprav so letos v ospredju zakonci (več na tej povezavi), je prav, da v praznovanje  vključimo tudi svoje otroke. V nadaljevanju sledi nekaj idej, ki so nam pri tem lahko v pomoč.

  • Marca goduje sveti Jožef. Otroci naj z mamičino pomočjo pripravijo presenečenje za očeta. Več pa v gradivu SVETI JOŽEF, ki se nahaja spodaj v priponki.
  • Pripravimo majhno škatlo. Vanjo dajmo lističe z dejavnostmi, ki bodo še bolj povezale našo družino. Vsak dan med 20. in 23. marcem izžrebajmo eno in si vzemimo vsaj 15 minut za njeno izvedbo. Izberimo štiri takšne aktivnosti, ki so najbolj primerne za nas (glede na starost otrok, tedenske obveznosti ipd.) Primeri dejavnosti se nahajajo na tej povezavi.
  • Ker praznik Marijinega oznanjenja sovpada s cvetno nedeljo, se ga letos praznuje dan prej, v soboto, 24. marca. Ta dan naj otroci z očetovo pomočjo pripravijo presenečenje za mamico. Več pa v gradivu MARIJINO OZNANJENJE, ki se nahaja spodaj v priponki.

Naj v tem tednu naša družina postane še bolj vesela, srečna in sveta.

DODATNO GRADIVO:

Sveti Jožef

Pobarvanka sveti Jožef

Knjižica Hvala Bog za očka-mamico

Pobarvanka sveta družina

Gospodovo oznanjenje

Pobarvanka Gospodovo oznanjenje

Pripravila: Manica Marolt

Gradivo je namenjeno le za domačo rabo.

marec 2018

 

www.koreninevere.si