2. adventna nedelja: ZGODI SE

Druga svečka nas spomni, da je Bog postal človek.

Pogovor: Pokažemo sliko zibelke. Kaj je to in za kaj se uporablja? Jezusova prva zibelka je bila v Marijinem srcu. Ko je k njej prišel angel Gabrijel in ji povedal, da bo rodila Jezusa, je Marija rekla, da hoče postati Jezusova mamica, čeprav jo je bilo tega zelo strah. Marija je s tem Bogu pokazala, da ga ima zelo rada. Poslušala ga je in naredila to, kar ji je naročil.

Tudi vsak izmed nas lahko Jezusu pokaže, da ga ima rad in mu v svojem srcu naredi zibelko. Kako? Bog nam je dal 10 pravil za življenje in želi, da se jih držimo. Katera so ta pravila? Imej rad Boga. O Bogu govori lepo. Ob nedeljah in praznikih hodi k maši. Vsak dan moli. Spoštuj in imej rad atija in mami. Nikomur ne stori ničesar hudega. Bodi spoštljiv do svojega telesa. Ne vzemi ničesar, kar ni tvoje. Govori resnico. Bodi zadovoljen s tem, kar imaš. Se nam zdijo ta pravila težka ali lahka? Če se držimo teh pravil, smo blizu Boga.

Aktivnost: Za Jezusa izdelamo zibelko. Pripravimo vato ali slamice, da bo lahko ležal na mehkem. Izdelajmo Jožefa in Marijo, vola in oslička.

Molitev: Pesem Pridi k nam Gospod (najdete jo na svetovnem spletu)

Do prihodnje nedelje: Vsak dan skušajmo upoštevati eno izmed pravil, ki nam jih je dal Bog. Ob večerih določimo pravilo za naslednji dan ter se pogovorimo, kako nam ga je uspelo upoštevati. Kdor se je trudil, lahko da za Jezusa v zibelko slamico ali kos vate.